Lind Mari - Meny

Sponsor IFOR William hestehengere, kjøp din hos Tilhenger Spesialisten AS!

 

 

 

 

 

Lind Mari - Om Lind Mari
Om Lind Mari

Hestejenten fra Nordhordland!

Lind Mari startet sin rytterkarriere i en alder av 5 år, godt hjulpet av en mor med mange års erfaring med hest bak seg. Hun har gått to år på Stend vgs hvor hun har fullført hestelinjen, men fordypning i toppidrett sprang. Skoleåret 2014-2015 har hun valgt bort toppidrett sprang på Stend vgs, nå tar hun almen påbygg med fordypning i realfag. Hun har flyttet Pilot til Bergen rideklubb og har skiftet trener til Simon Yde, noe som har vist seg å være en riktig avgjørelse for både hest og rytter.
Straks etter hun flyttet til Bergen rideklubb fikk Lind Mari også jobb i rideskolen som instruktør. Det å dele av sin kunnskap og erfaring er noe hun trives veldig godt med.

I påsken 2006 kjøpte Lind Mari sin første ponni, Sharazan, en 10 mnd gammel sportsponni som hun skulle utvikle seg sammen med. Imidlertid ble det fort klart at hun ikke kunne vente til ponnien var stor nok, for allerede året etter var beskjeden fra treneren hennes at hun burde få på plass en konkurranseponni om hun skulle fortsette sin utvikling. Hun endte opp sammen med en rutinert NM-vinner, den gang 13-årige Mørkbaks Bwana, og de to har tatt store steg sammen siden.

Da Lind Mari sin familie har vært så heldig å ha egen stall har vi hatt anledning til å ha flere ponnier i vårt eie, i tillegg til at hun har vært heldig å få låne ponnier som hun har ridd for salg. Høsten 2010 fikk Lind Mari sin tredje ponni, Casanova, som avslutter rekken på ponnitrinnet. En liten, vilter toerponni som hun selv fant i Danmark. Hun red opp til MB-klasser på Casanova. Innimellom har jo Lind Mari hele tiden hatt Sharazan og har selv hatt ansvar for det meste av hans opptrening. Sommeren 2008 resite hun med ham til tilriding på Stald Kyø i Danmark. Her ble ponnien ridd inn og hun fikk god, kyndig hjelp fra tilrider til hvordan hun skulle fortsette arbeidet. Sharazan debuterte i MB med Lind Mari våren 2012, før han ble solgt videre til en yngre ponnirytter.

Lind Mari har hittil i sin spede karriere hatt to trenere; Karen Rødland, som ikke bare har hatt ansvar for Lind Mari sin sportslige utvikling de siste årene, men har hjulpet oss med det meste i forbindelse med det å være nyervervede ponnieiere, konkurranserytter osv. Uten henne hadde nok ikke Lind Mari hatt så mye kunnskap om både riding og hestehold som det hun har. Et år før hun begynte på Stend vgs. dukket Morten Holm opp, og Lind Mari ble «sendt» videre fra Karen til Morten. Hans kyndige veiledning har vært både til glede og stor utvikling, så lykken var stor da vi fikk vite at Morten ble hennes trener også på Stend vgs.

Høsten 2014 var det på tide å søke ny inspirasjon og Simon Yde kom som et friskt pust fra Danmark for å undervise på Bergen rideklubb. Lind Mari og Pilot har hatt en fantastisk utvikling under hans instruksjon og han har tatt ekvipasjen fra 80 cm. til 1.25m. på like under tre måneder. Han rir selv de høye klassene både nasjonalt og internasjonalt og Lind Mari er veldig godt fornøyd med både faglighet og oppfølging.

Lind Mari har deltatt på flere kretstreninger under kyndig instruksjon av landslagstrenere for ponni Amund Eide og Kenneth Sande. Dette er treninger i regi av Hordaland Rytterkrets, hvor unge lovende ryttere i Bergen og omegn kan søke om å få plass. Det er lærerikt å få være med på slike treninger, så selv om man har en mer enn kyndig nok trener «hjemme» så kan man få tips som kanskje kan gi en ekstra dytt i riktig retning.

I tillegg til å være aktiv idrettsutøver med klare sportslige mål, har Lind Mari også klare mål ellers i livet. Hennes hengivenhet til dyr, og da spesielt hester, motiverer henne daglig til å arbeide mot et senere inntak på veterinærhøyskolen. I tillegg til den treningen hun gjør sammen med hestene sine, trener hun også egen fysikk, vel vitende om at dette er et felt som svært mange innenfor hennes idrett ikke forholder seg til i god nok grad. Hun er målrettet, bevisst på egne ferdigheter og utfordringer, og er sterkt motivert til å hele tiden strekke seg for å bli en bedre utøver og et bedre menneske. Når hun har suksess anser hun dette som en bonus og ikke som en selvfølgelighet. Hun har hatt seg noen smeller de to siste årene med syke hester, men som man sier; “What doesn’t kill you makes you stronger”! Dette slagordet gjelder også i arbeidet med hennes nye Pilot, han er en vilter unggutt på seks år med sterke meninger!