Lind Mari - Meny

Sponsor IFOR William hestehengere, kjøp din hos Tilhenger Spesialisten AS!

 

 

 

 

 

 

Gammelt nytt
28.11.2013
Ikke bare fryd og gammen med hest…

Det siste halvannet år har Lind Mari hatt mer motgang enn noen skal måtte tåle.

Opp og ned...
Lykken var stor da My Way ble vår i november 2012. EN nydelig Irsk sportshoppe med masse potensiale. Lykkelig uvitende var vi, om at My Way, flere måneder før hun kom til oss, hadde fått påvist forkalkning i kodeleddet i en forfot. Grønn som vi var i hestekjøpsbransjen stolte vi på selger som bedyret at hesten var fullstendig frisk, den hadde jo nettopp gjennomgått en vet sjekk. Etter andre stevne sammen med My Way la Lind Mari fort merke til varme og en hevelse i denne framfoten og etter konsultasjon og røntgen på klinikken på travparken ble det bekreftet at My Way ikke kunne fungere som spranghest lenger. Dette bare knappe tre måneder etter vi hadde kjøpt henne! Ett stk. frustrert foreldrepar og ett stk. knust datter stod igjen med en hest man ikke kunne bruke til noe som helst. Etter flere uker med diskusjon og krangel med selger ble My Way returnert, men ingen diskusjon, det vi hadde betalt på hesten gikk tapt. Kort tid etter ble vakre My Way avlivet pga. økende smerter i foten. Man kan jo si at man lærer så lenge man lever, men det ble likevel en dyrekjøpt og forferdelig sår lærepenge.

...og opp og ned...
Ved hjelp av fantastiske folk i ryttermiljøet ble etter hvert Costie funnet. Lind Mari ble forespeilet at hun skulle «hjelpe til» på en salgstall på Østlandet, hvor hun bla. Skulle ri Costie på et landsstevne i Kristiansand. Dette klaffet bra og Costie gikk gjennom en grundig vet sjekk og vi kunne faktisk konstatere at Costie VAR fullstendig frisk. Vi hadde da lært! Costie var fullstendig frisk, og noen uker etter hentet vi ham fra transporten på travparken. Han fikk være med på sprangtreninger og sakte men sikkert ble Costie og Lind Mari kjent med hverandre. De ble riktig så gode venner etter hvert og ble snart klar til å starte stevner.
En fin lørdagsmorgen i slutten av november 2012 var vi på vei til stevne med Costie. Glad og fornøyd pakket vi utstyr, koste og tok bilder av Costie og alt var bare fryd og gammen, trodde vi…
I boksen lå Costie og tilsynelatende tok seg en frokost lur. Vi trodde han bare var litt lat og prøvde og motivere ham til å reise seg. Da han kom seg på beina så alt ut til å gå greit og vi stelte og dullet rundt ham og gjorde ham klar til transport. Lind Mari synes han virket litt pjusk, men vi ble enig om at vi skulle dra og se det litt an. For øvrig kom vi aldri så langt. Da Costie var kommet på hengeren ville han helst bare legge seg ned, og stod lent opp etter veggen. Vi fikk ham av i en fei og inn i boksen, hvor han knakk sammen. Lind Mari dro ham snarrådig opp igjen, fikk ham leid inn i ridehallen på Stend vgs. og ringte umiddelbart til dyrlege. Da vår trofaste dyrlege Milde var på plass bare et kvarter senere tidlig en lørdag morgen, kunne hun slå fast at Costie dessverre hadde fått en svært alvorlig gasskolikk og måtte umiddelbart til klinikken på travparken. Ved gastroskopi fant man også dessverre en meget hissig inflammasjon på innsiden av magesekken, noe vår stakkars Costie trolig har hatt over lenger tid, helt tilbake til lenge før han kom til oss.

...og mere ned...og opp...
Costie ble meget syk etter denne kolikken og var «innlagt» hos klinikken på travparken i fire dager. Han ble tynn og skral og fikk et nytt tilbakefall etter fjorten dager. Etter flere uker med ustabil form bestemte vi oss for å skifte for, slik at Costie fikk i seg kalorier og fett men mindre stivelse. Dette ble en suksess, og tålmodig trente Lind Mari Costie opp igjen.

...og mere opp...
Fem måneder senere var det en lykkelig jente som dro til Drammen Spring Tour med friskmeldt hest; Endelig i gang med det som skulle bli en fantastisk start på hennes karriere som hesterytter (fra ponnirytter). Hun har hatt lyst til å ri dette store internasjonale stevnet i flere år men først nå hadde hun fått en hest som var god nok til å gå her. Hun ankom Drammen onsdag 25. april, og selv i kaoset med hestebiler, rullende stevneskap, stressede ryttere, hestepassere og foreldre var hun et eneste stort smil. Jo flere svære utenlandske hestebiler som kom duvende, jo gøyere ble det!

...og ned igjen nok en gang...
Torsdagen kom og Lind Mari og Costie skulle i gang. Costie var super i oppvarmingen og trener Morten Holm virket fornøyd. Rett før klassen fikk rytterne beskjed om å skritte ute, slik at de kunne slodde banen i hallen. En koselig skrittetur med klassevenninner, deretter tilbake til oppvarmingen. Det skulle vise seg at Costie plutselig hadde blitt halt, helt uten forvarsel og synlig grunn. Morten trener saumfarte både foten og hele hesten, men fant ingenting galt. Costie ble skrittet ned og kjølt av en redd og fortvilet jente. De neste to dagene gikk med til skritting, kjøling, skritting og kjøling igjen. Lørdag var hesten helt haltfri igjen, og i samråd med trener ble hesten igjen satt opp til start på søndagen. Dessverre ble ekvipasjen eliminert og Costie ble halt; igjen. Han ble tatt til Jan Hafskjold sin stall og undersøkt av veterinær. Dommen var at stevnet var nok over, men at dette skulle være en skade som gikk over på et par uker.
Dessverre ble det heller ikke slik. Tilbake i Bergen var Costie fremdeles ikke frisk og veterinær ble tilkalt igjen. Diagnose: overbelastning i en bøyesene i foten. Prognosene var egentlig god, sprøyting, ro, forsiktig opptrening og i gang igjen i løpet av to måneder.

...litt opp og litt opp...
Etter fire nye måneder med rolig trening og tilbakefall fikk Lind Mari endelig en ny gla’ melding: Costie ble friskmeldt og kunne begynne opptrening igjen og sprangtrening. Hun valgte likevel å vente noen ekstra uker, og selv da deltok hun for det meste bare på oppvarmingen. Costie responderte fint og han hoppet bedre og bedre de neste ukene. Håpet bygget seg opp og Lind Mari og Costie ble meldt til første stevnet i vintercupen. Utstyr ble pusset, stevneklær funnet fram igjen og en veldig lykkelig jente gledet seg spent.

...og rett i kjelleren igjen!
Torsdag før stevnet hoppet Costie fremdeles fantastisk. Etter tre runder ga de seg, som vanlig litt før de andre. Trener Morten var fornøyd, de var klar, både hest og rytter. Nå skulle de endelig få komme ut og starte sammen igjen! Da Lind Mari skulle trave hesten av oppdaget hun at Costie haltet. På samme fot som seneskaden hadde vært. I full fart fikk vi ham inn i stallen og kjølt foten ned, men dessverre: Samme hevelse, i samme fot, i samme sene. Veterinær Milde ble igjen tilkalt og nyhetene denne gangen er dessverre nedslående. Costie har mest sannsynlig ikke den strålende fremtiden foran seg som spranghest som han kunne hatt, med sitt talent. Senen vil ikke leges og han skal nå gjennomgå en operasjon hvor de går inn i seneskjeden for å se hva som befinner seg av skader der. Uansett om han kan bli helt frisk igjen vil det dessverre ta måneder og år før han er på beina igjen. Prognosene er dårlige, holdbarheten på senen ser ikke ut til å være den samme som før.

...så,...hva nå...?
Så nå er vi avventende. Ikke forsiktig optimistisk denne gangen, men realistisk. Lind Mari trenger å få ri, det er det hun har viet livet sitt til. Costie? Han skal bli så frisk han kan bli, og være mor sin turkamerat, så får vi se på sikt om han får fly igjen. Det skal ikke heves bruksverdiforsikring på Costie før det er helt sikkert at foten hans ikke vil være i form til å hoppe. Men i mellomtiden trenger Lind Mari en hest som hun kan få fortsette sin ridekarriere på. Hennes far, mentor og største fan har derfor gått i gang med en «fundraising». Med lærerlønn er det begrenset hva man kan klare å hoste opp av midler. Så; Har du lyst til å støtte en lovende sprangrytter med et meget stort hjerte, så ta gjerne en titt: http://www.gofundme.com/5ezr1g

09.12.2014   Årets siste stevne!   Les mer...
27.11.2014   Lind Mari har fått nok en sponsor!   Les mer...
25.11.2014   Helgens dressurtrening for Ove Natland ble nok en opptur   Les mer...
15.11.2014   Lind Mari og Pilot sitt møte med Renè Fredslund ble en svært så positiv opplevelse   Les mer...
10.11.2014   Flott intervju av Amund Eide på Hestesport.no   Les mer...
07.11.2014   Vel hjemme igjen…   Les mer...
01.11.2014   ...og så et bittelite steg tilbake   Les mer...
31.10.2014   Dag 2 i Arendal har fortsatt med nok en opptur!   Les mer...
30.10.2014   Dag 1 i Arendal vel overstått!   Les mer...
14.10.2014   So far so good…   Les mer...
04.08.2014   På flyttefot 2014!   Les mer...
28.07.2014   På reisefot 2014!   Les mer...
08.07.2014   En artig kuriositet!   Les mer...
22.06.2014   Endelig i gang!   Les mer...
03.02.2014   Lys i mørket   Les mer...
02.02.2014   Nyheten vi fryktet   Les mer...
07.11.2012   På vei oppover!   Les mer...
11.07.2012   Endelig!    Les mer...
05.06.2012   Opp og ned på Moldegaard!   Les mer...
25.05.2012   En gledens dag!   Les mer...
30.04.2012   Flott stevnehelg i Alvøen   Les mer...
16.04.2012   Lind Mari vant 1m   Les mer...
11.04.2012   Suksess med Sharazan   Les mer...
08.04.2012   Påsketur til Halden og Kristiansand   Les mer...
07.04.2012   Treningsblogg   Les mer...